My Golf Tour Golfutrustning

Börja använd rätt golfutrustning nu! Det finns 100-tals olika modeller och varianter av alla olika delar av golfutrustningen. Hur ska man då veta vilken utrustning man ska välja? Jo det kommer du att lära dig nu. Vi börjar med att dela in golfutrustningen i olika kategorier.

Golfklubbor

Golfklubborna är den mest centrala delen i golfutrustningen. Golfklubborna består av driver, träklubbor, hybrider, järnklubbor, wedgar och putter. Du kan läsa mer om golfklubbor på hemsidan golf-klubbor.se Man kan ha både grafit skaft och stålskaft på sina golfklubbor. På drivern, träklubborna och hybriderna så har alla moderna klubbor grafit skaft och det är också ett måste! Har du ett stålskaft på din driver är det dags att byta. Välj också ett lagom hårt skaft i förhållande till hur snabbt du svingar klubborna. På järnklubborna och wedgarna kan man använda både grafit och stålskaft. Svingar man lite långsammare så rekommenderas grafitskaft även på de klubborna för att få lite extra skjuts på bollen. Har man bra kraft i svingen så är stålskaft att föredra för att få stabilare slag. På puttern används i stort bara stålskaft.

Greppet är också oerhört viktigt. Ett slitet grepp påverkar spelet mer än man kan tro. Så att ha en nytt och fräscht golfgrepp är nästan ett måste. Det rekommenderas att man byter grepp vartannat år för normal spelaren. Spelar man väldigt mycket så bör man byta grep varje år och blir det inte så många rundor per år så kan det räcka med att man byter var tredje år. Det är väldigt lätt att byta golfgrepp själv. Har man aldrig bytt grepp innan gå in på golfgrepp.com för att lära sig hur det går till. Där hittar man även lite olika tips vilka golfgrepp som är de bästa och vilka som är mest prisvärda.